David Helfgott és a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje
2013-07-14 - 0000-00-00

A "Ragyogj !" Sztárja újra Magyarországon – David Helfgott 2013.július 14.-én a Budapest Sportarénában ad koncertet.
David Helfgott világhírű ausztrál zongoraművész, akinek az élettörténete alapján készült „Ragyogj” / Shine / című életrajzi drámát hét Oscar-díjra jelölték. A főszerepet alakító Geoffrey Rush a legjobb férfiszínész kategóriában haza is vihette az arany-szobrocskát!

Davidet csodagyerekként tartották számon, akinek zseniális tehetsége van a matematikához, a sakkhoz és a zongorához. Zsarnoki apja megtiltotta fiának, hogy a maga útját járja. Tinédzser korában hiába ajánlotta fel a híres hegedűművész, Isaac Stern, hogy taníttatja a fiút, az apa mindenképpen zongoraművészt akart nevelni belőle.
David Londonban folytatta tanulmányait a „Royal College of Music- ban", ahol Rachmanyinov 3. zongoraversenyének előadása után idegösszeomlást kapott.
Davidet sokáig kezelték, mindenki azt gondolta, hogy a sokat ígérő zongoraművészi karrierjének befellegzett. Hangulatváltozásai miatt senki nem bízott abban, hogy valaha még visszatérhet a koncerttermekbe. A 80-as években egy barátjának köszönhetően David megismerkedett Gillian-nel / asztrológusnő /, jelenlegi feleségével, aki hihetetlen odaadással és önfeláldozással segített Davidnek megtalálnia régi önmagát, hogy ismét a világ legnevesebb koncerthelyszínei és a műfaj ünnepelt sztárjává válhasson.

David évente csak néhány szóló koncertet ad, de nagy örömére szolgált, mikor tavaly elfogadhatott egy budapesti koncertre szóló meghívását.
A 2011-ben óriási sikert aratott budapesti koncertjét követően ismét visszatér, de most a Budafoki Dohnányi Zenekar kérte fel maga mellé a színpadra a 2013 július 14-i fellépésre, mikor is felcsendül többek között Rachmaninov: Piano Concerto No.: 3 műve is.
 

David Helfgott és a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje
Előadás időpontok
Budapest Sportaréna
2013-07-14 19:00